Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Годишен настан за организации кои имаат Ознака за квалитет од програмата Европски Солидарен Корпус

Годишен настан за организации кои имаат Ознака за квалитет од програмата Европски Солидарен Корпус

Младински Совет Прилеп како организација со Ознака за квалитет од програмата Европски Солидарен Корпус присуствуваше на Годишен настан спроведен од Национална агенција за европски образовни програми и мобилност.

Повик за локални волонтери во Младински Совет Прилеп

Ако сакате да бидете дел од Младински Совет Прилеп:

Пријавете се на следниот линк: https://forms.office.com/e/zrWQFH9yky изберете волонтерска позиција и пополнете ја вашата апликација.

Презентациите од волонтерските позиции можете да ги погледнете тука:

Секоја нова генерација носи нова енергија и ентузијазам.
Да се биде дел од Младински Совет Прилеп значи да се ужива во извонредна авантура.
Можеби досега не сте биле во можност да волонтирате во Младински Совет Прилеп, затоа сега можете да го направите тоа и да се вклучите во нашиот Волонтерски тим за заедно да ја оствариме нашата заедничка цел.

Преку вашето волонтерство, вие ќе се стекнете со поголеми знаења, а воедно и ќе развиете вештини за планирање, организирање, но и лидерски вештини преку водење на радио емисии во рамки на младинското радио „Пулс“, основано од страна на МСП. Покрај тоа, волонтерите имаат шанса за учество во голем број локални работилници, дискусии и обуки, а воедно и во учество на размени во и надвор од земјата.

Волонтирањето е многу важен дел од процесот на формирањето на личноста. Преку волонтирање личноста корисно го троши своето слободно време, ги усовршува своите вештини и способности, се вклучува во тимска работа, го проширува кругот на пријатели, помага таму каде што е потребна помош, придонесува за развој на општеството итн.

Транснационален состанок во Даблин, Ирска

Транснационален состанок во Даблин, Ирска

Тимот на Младински Совет Прилеп беше дел од транснационален состанок во Даблин, Ирска.

Дисеминација на резултатите од проектот „Чекор на руралните млади кон иднината“

Дисеминација на резултатите од проектот „Чекор на руралните млади кон иднината“

Младински Совет Прилеп во соработка со Sistem ve Jenerasyon Dernegi од Турција,  Stowarzyszenie Edukacja przez Internet од Полска и Associacio Prosec од Шпанија, успешно го завршија проектот „A step of Rural Youth towards the future“, поддржан од Еразмус+, KA152-YOU-59E91DE5.

Национална работилница за унапредување на младинското учество во процесите на донесување одлуки

Национална работилница за унапредување на младинското учество во процесите на донесување одлуки

Младински Совет Прилеп даде значаен придонес на Националната работилница за унапредување на младинското учество во процесите на донесување одлуки преку фасилитирање и поттикнување на група млади кои работеа на решенија за поквалитетно и посуштинско учество на младите во процесите на донесување на одлуки.

На Работилницата учествуваа млади (на возраст од 15 - 29 години), претставници на младински организации/организации за млади, локални младински совети и службеници за млади.

Работилницата e дел од проектот „Младите може да бидат слушнати”, кој што го спроведува Коалиција на младински организации СЕГА, поддржан од Националната Агенција за Европски Образовни Програми и Мобилност, преку Програмата ЕРАЗМУС +. Целта на проектот е да се зголеми учеството на младите во процесите на донесување на одлуки и во демократскиот живот на локално и национално ниво. 

 

Обука за модератори на фокус група

Обука за модератори на фокус група

Младински Совет активно учествуваше на „Обуката за модератори на фокус групи“.

Младинско е-учество за подобра заедница

Младинско е-учество за подобра заедница

Во периодот од 13 – ти до 16 – ти октомври во Струга, Младински Совет Прилеп учествуваше на конференција „Младинско е-учество за подобра заедница”.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.