Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Golf

How much knowledge do you have about golf? Click here to learn more about golf.

Креативна работилница по повод Прочка

Креативна работилница по повод Прочка

Еден од главните елементи на Прочка е маскирањето и преоблекувањето. Според обичајот, за Велики поклади порано се маскирале само мажите, а маските требало да бидат што пострашни и посмешни.

Superstitions in Turkey

Many superstitions that you know very well are also believed in Turkey. Please click here to learn more

Please click here to learn more.

Онлајн работилница: „Мојата бизнис идеја“

Онлајн работилница: „Мојата бизнис идеја“

На 12.03.2021г тимот на Младински Совет Прилеп, одржа онлајн работилница на тема „Мојата бизнис идеја“, на којашто учествуваа млади од локалното население.

Youth and wellness

Our volunteer from Italy prepared an article about the meeting with local volunteers. The topic of the meeting was "Youth and wellness". 

If you want to know something more,  click here.

Работилница на тема: „Моите цели - II дел“

Работилница на тема: „Моите цели - II дел“

На 01.03.2021год, во просториите на МСП се беше спроведен вториот дел од работилницата на тема: „Моите цели“

Charshi Mosque

Our volunteer Cristina from Italy told you about his experiences when he came to Prilep.

If you want to see our volunteer's experiences, click here.

Радио Пулс: „Зависности кај млади за време на пандемија“

Радио Пулс: „Зависности кај млади за време на пандемија“

На 04.03.2021, Радио „ПУЛС“ ја емитуваше програмата на тема: „Зависности кај млади за време на пандемија“.
Како гостин во емисијата беше поканета Ангела Кочоска, активна млада средношколка, истовремено и волонтер во МСП

Why Italians gesture so much?

Our volunteer from Italy prepared a newspaper about the Italian culture.
Why italians gesture so much?

If you want to get more familiar with Italy and its beauty, click here.

Resilient schools for resilient communities

Resilient schools for resilient communities

Младински Совет Прилеп започнува со реализирањето на овој проект , кој ќе трае до 31.07.2021 година.
Целта на проектот е : Зајакната улога на училиштата преку зголемен отпор кај младите, наставниот кадар и локалната заедница во борба против насилниот екстримизам.
Проектот е подржан од ФОРУМ МНЕ и Европската Унија .
Presentation by ESC volunteer: "ExperIences In Prilep"

Presentation by ESC volunteer: "ExperIences In Prilep"

Our volunteer Emir from Turkey told you about his experiences when he came to Prilep.

If you want to see our volunteer's experiences, click here.

Работилница за деца за пишување на Есеј

Работилница за деца за пишување на Есеј

На 17.02.2021година, во просториите на Младински Совет Прилеп, се спрведе работилница за деца, на којашто најмладите учеа како да пишуваат Есеј.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.