Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Мониторинг на локални избори

Мониторинг на локални избори

Во периодот октомври - ноември 2017 година, MSP беше набљудувач на локалните избори во 5 општини под МОСТ.
МСП е основач и член на МОСТ.

Од млади за млади

Од млади за млади

 

Младински Сoвет Прилеп е менторска организација на Innova Lab Битола при креирање на Стратешки план за Innova Lab.

Младинските банки можат да им помогнат и да ги мотивираат младите во оваа земја

Младинските банки можат да им помогнат и да ги мотивираат младите во оваа земја

Како младинските банки може да им помогнат на младите во нашата држава?

Youth Exchange in Bremen, Germany - '' Make Art Not Walls''

Youth Exchange in Bremen, Germany - '' Make Art Not Walls''

Нашиот тим имаше размена во Германија, Бремен, па да Ви раскажеме нешто за тоа.

UNESCO World Heritage Sites in Turkey

UNESCO World Heritage Sites in Turkey

Turkey is a destination abundant in UNESCO World Heritage Sites, it is home to a total of 18 of them, and there are over 80 sites that are on UNESCO’s Tentative List, waiting to be nominated. I will talk about the absolutely must-see UNESCO World Heritage Sites in Turkey.

Пракса во Шпанија, Португалија, Англија и Грција

Пракса во Шпанија, Португалија, Англија и Грција

16 млади средношколци од средното економско училиште „Кузман Јосифоски Питу“, беа дел од двонеделна пракса во Португалија, Англија, Грција и Шпанија во рамките на проектот "We can and We will".

Креирање на локална стратегија на Крушево

Креирање на локална стратегија на Крушево

Младински Совет Прилеп заедно со Советот на млади Крушево и Општина Крушево започнуваат со подготовка за имплементација на проектот „Креирање на локална стратегија за млади“ во Општина Крушево.

Промоција на Стратегискиот план на Инова Лаб-Битола за периодот 2020-2022 година

Промоција на Стратегискиот план на Инова Лаб-Битола за периодот 2020-2022 година

На промоцијата на Стратегискиот план на Инова Лаб, пред бројните присутни млади луѓе, волонтери, членови, поддржувачи и пред претставници на граѓанските организации од Пелагонискиот регион беа презентирани визијата, мисијата, стратегиските цели очекувани резултати и индикатори, како и идните приоритети во работењето на Инова Лаб.

Хуманитарен настан „Театарска вечер“

Хуманитарен настан „Театарска вечер“

На 15-ти декември во соработка со СОУ Ѓорче Петров и Домот на културата Марко Цепенков, МСП организираше хуманитарен настан „Театарска вечер“ каде беа продадени 552 влезници.

„ИДЕНТИФИКУВАЊЕ РИЗИЦИ, ФАКТОРИ И ПОДДРШКА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОТЕНЦИЈАЛНАТА РАДИКАЛИЗАЦИЈА’’

„ИДЕНТИФИКУВАЊЕ РИЗИЦИ, ФАКТОРИ И ПОДДРШКА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОТЕНЦИЈАЛНАТА РАДИКАЛИЗАЦИЈА’’

Во просториите на Младински Совет Прилеп се одржа работилница на која младите се запознаа со поимите радикализам и насилен екстремизам. На работилница преку активности и студии на случаи младите лица ги подобрија своите знаења за поимите.
 Се дискутираше за поврзаноста на младите и радикализмот и последиците по општеството од таа релација.
 Целта на работилницата е зајакнување на вештините на младите лица во препознавање на форми на насилство кои можат да доведат до радикализам и насилен екстремизам.
12 Important Negotiation Skills to Have

12 Important Negotiation Skills to Have

1. Communication
Essential communication skills include identifying nonverbal cues and verbal skills to express yourself in an engaging way. Skilled negotiators can change their communication styles to meet the listener’s needs. By establishing clear communication, you can avoid misunderstandings that could prevent you from reaching a compromise.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.