Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Групна средба за самоотценување на компетенциите на младите

Групна средба за самоотценување на компетенциите на младите

Ја одржавме првата средба со младите лица за да ги објасниме главните фази на процесот, целите и потенцијалните придобивки од учеството од самотценување на компетенциите кои ги поседуваат. Преку валидација на компетенциите на младите првенствено ќе помогнеме во подобрување на можностите за вработување со нивна зголемена способност за идентификување и опишување на сопствените компетенции.

Проектот „Претстави се себе си (#introduceYouthSelf) Младински Совет Прилеп го спроведува под водство на Associació PROSEC од Шпанија, а во партнерство со Fundacja Sempre a Frente од Полска, Foroige од Ирска, Sdruzhenie Walk Together од Бугарија, Universidad De Lleida од Шпанија и е поддржан преку програмата Erasmus+, Клучна акција 2, Стратешко партнерство и иновации.

Транснационален состанок во Даблин, Ирска

Транснационален состанок во Даблин, Ирска

Тимот на Младински Совет Прилеп беше дел од транснационален состанок во Даблин, Ирска.

Првиот транс-национален состанок на проектот „Introduce Youtself“

Првиот транс-национален состанок на проектот „Introduce Youtself“

Се одржа првиот транснационален состанок во рамки на проектот „Introduce Youthself во Леида, Шпанија.

Project „Introduce Youthself“

Project „Introduce Youthself“

Вештините развиени преку неформално и непосредното учење може да бидат голема предност за луѓето. Но, како да ги направите овие вештини видливи и ценети?

Подобрување на активните мерки за младинско вработување

Подобрување на активните мерки за младинско вработување

Во рамките на проектот "Подобрување на активните мерки за младинско вработување" имплементиран од Коалиција "СЕГА", на 14.05.2021 во просториите на Младински Совет Прилеп како организација членка на СЕГА, се одржа локална дискусија.
Одржан првиот состанок со партнерите на проектот „Introduce Youthself“

Одржан првиот состанок со партнерите на проектот „Introduce Youthself“

Во рамките на проектот „Introduce Youthself“ се одржа првиот состанок со партнерите.

Национална кампања

Национална кампања

Младински Совет Прилеп беше реализатор на Националната кампања 365 дена работнички права за млади.
Во самата кампања учествуваа млади, кои беа доста активни за времетраењето на истата.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.