Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Свечено започнување на проектот „Зајакнување на луѓето од Пелагонија - 2“

Свечено започнување на проектот „Зајакнување на луѓето од Пелагонија - 2“

На 27 јануари 2023 година се одржа настан за свечено започнување на проектот „Зајакнување на луѓето од Пелагонија - 2“, на кој што Младински Совет Прилеп потпиша Меморандум за соработка заедно со 9 други партнери од Пелагонискиот регион и Про Локал од Битола.

Годишен настан за организации кои имаат Ознака за квалитет од програмата Европски Солидарен Корпус

Годишен настан за организации кои имаат Ознака за квалитет од програмата Европски Солидарен Корпус

Младински Совет Прилеп како организација со Ознака за квалитет од програмата Европски Солидарен Корпус присуствуваше на Годишен настан спроведен од Национална агенција за европски образовни програми и мобилност.
Дигиталното младинско учество - можност на младите да станат активни граѓани од локално до европско ниво

Дигиталното младинско учество - можност на младите да станат активни граѓани од локално до европско ниво

Во рамките на Еразмус+ проектот „ACTIon“, Коалиција на младински организации СЕГА спроведи обука „Дигитално младинско учество и активно граѓанство“ на која учество зеде тимот на Младински Совет Прилеп. 

Обука за модератори на фокус група

Обука за модератори на фокус група

Младински Совет активно учествуваше на „Обуката за модератори на фокус групи“.

12 август - Меѓународен ден на младите

12 август - Меѓународен ден на младите

12-ти Август, е меѓународниот ден на младите. Од 1999 Обединетите Нации по резолуцијата 54/120 го усвојуваат овој ден со цел постојано да се унапредува положбата на младите.

Марија Ташкоска - гостин на Македонско Радио 1

Програмскиот асистент на Младински Совет Прилеп, Марија Ташкоска, беше гостин во утринската емисија на Македонско Радио 1.

Завршна конференција на проектот „DIGY - Дигиталното учество е лесно“

Завршна конференција на проектот „DIGY - Дигиталното учество е лесно“

На 13 Јули во хотел Амбасадор, Скопје се одржа завршната конференција на проектот „DIGY - Дигиталното учество е лесно“ на која што учество зеде и Младински Совет Прилеп.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.