Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Младите од Прилеп очекуваат Младински Центар многу скоро!

Младите од Прилеп очекуваат Младински Центар многу скоро!

Дел од атмосферата на Петиција 3 може да ја погледнете на следниот линк.

Национална работилница за унапредување на младинското учество во процесите на донесување одлуки

Национална работилница за унапредување на младинското учество во процесите на донесување одлуки

Младински Совет Прилеп даде значаен придонес на Националната работилница за унапредување на младинското учество во процесите на донесување одлуки преку фасилитирање и поттикнување на група млади кои работеа на решенија за поквалитетно и посуштинско учество на младите во процесите на донесување на одлуки.

На Работилницата учествуваа млади (на возраст од 15 - 29 години), претставници на младински организации/организации за млади, локални младински совети и службеници за млади.

Работилницата e дел од проектот „Младите може да бидат слушнати”, кој што го спроведува Коалиција на младински организации СЕГА, поддржан од Националната Агенција за Европски Образовни Програми и Мобилност, преку Програмата ЕРАЗМУС +. Целта на проектот е да се зголеми учеството на младите во процесите на донесување на одлуки и во демократскиот живот на локално и национално ниво. 

 

My City - Youth City

My City - Youth City

На 20.05.2021 во просториите на МСП беше спроведена работилница на којашто беше презентиран Законот за младинско учество и младински политики, во рамките на проектот „Regional Youth Compact for Europe“.
 
Младинско е-учество за подобра заедница

Младинско е-учество за подобра заедница

Во периодот од 13 – ти до 16 – ти октомври во Струга, Младински Совет Прилеп учествуваше на конференција „Младинско е-учество за подобра заедница”.

Креирање на локална стратегија на Крушево

Креирање на локална стратегија на Крушево

Младински Совет Прилеп заедно со Советот на млади Крушево и Општина Крушево започнуваат со подготовка за имплементација на проектот „Креирање на локална стратегија за млади“ во Општина Крушево.

Инфо Ден - Промоција на законот за младинско учество и младински политики

Инфо Ден - Промоција на законот за младинско учество и младински политики

На 02.05.2021г тимот на МСП во центарот на град Прилеп, одржа Инфо Ден, каде што беше промовиран Законот за младинско учество и младински политики.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.