Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Отворен повик за платена практикантска работа

Отворен повик за платена практикантска работа

Младински Совет Прилеп (МСП) отвора повик за практиканти кои ќе обавуваат практикантска работа во МСП.

Повик за волонтер во Италија

Повик за волонтер во Италија

Те интересира работа со млади? Сакаш да волонтираш во Италија?

Можност за волонтирање во радио „Пулс“

Можност за волонтирање во радио „Пулс“

Младински Совет Прилеп објавува повик за 2 волонтерски позиции во рамки на Пулс Радио:

Задачи на волонтерите:

Повик за волонтер во Словенија

Повик за волонтер во Словенија

Сакате да ја посветите вашата енергија, знаење и време за да го подобрите животот на децата, младите и различните ранливи социјални групи?

Дали сакате да поминете 12 месеци во прекрасен, живописен, средновековен град во една од најмалите, но европски земји?

Дали би уживале во можноста да станете активен дел од локална заедница?

Потребен е волонтер за учество во волонтерски проект во Шкофја Лока, Словенија. Волонтерот ќе биде вклучен во работата на 1-2 организации активни на полето на млади, социјална грижа, превенција и образование (4 Дневни центри за деца и млади, 3 училишта, Проектно учење на млади...).

На тој начин волонтерот ќе има можност да ги покаже и подобри сопствените способности, да развие чувство за иницијатива, да стекне нови вештини и да добие нови знаења преку организирање и реализирање различни активности (работилници, курсеви, индивидуална поддршка, спорт, игри, претстави, презентации, предавања).

Волонтерот ќе биде сместен во стан лоциран на главниот плоштад Шкофја Лока, во еднокреветна спална соба со заедничко готвење, перење. На волонтерот ќе му биде обезбеден месечен надоместок за храна (196 €), месечен надоместок од 150 €, велосипед и билети за јавен превоз (по потреба).

Волонтерот треба да биде мотивиран, флексибилен, трпелив, креативен, слободоумен, самоиницијативен, комуникативен, заинтересиран за работа со деца, адолесценти и да знаат да зборуваат англиски. Способност за музика, спорт, рачни активности, рачни изработки, танци, уметност, мултимедија исто така би биле погодни. Идниот волонтер треба да внесе свои идеи во проектот и да биде подготвен да креира, планира и реализира сопствени проекти.

Отворен повик за волонтери во Радио „Пулс“

Отворен повик за волонтери во Радио „Пулс“

Младински Совет Прилеп

Објавува повик за 2 волонтерски позиции во рамки на Пулс Радио

Повик за локални волонтери во Младински Совет Прилеп

Ако сакате да бидете дел од Младински Совет Прилеп:

Пријавете се на следниот линк: https://forms.office.com/e/zrWQFH9yky изберете волонтерска позиција и пополнете ја вашата апликација.

Презентациите од волонтерските позиции можете да ги погледнете тука:

Секоја нова генерација носи нова енергија и ентузијазам.
Да се биде дел од Младински Совет Прилеп значи да се ужива во извонредна авантура.
Можеби досега не сте биле во можност да волонтирате во Младински Совет Прилеп, затоа сега можете да го направите тоа и да се вклучите во нашиот Волонтерски тим за заедно да ја оствариме нашата заедничка цел.

Преку вашето волонтерство, вие ќе се стекнете со поголеми знаења, а воедно и ќе развиете вештини за планирање, организирање, но и лидерски вештини преку водење на радио емисии во рамки на младинското радио „Пулс“, основано од страна на МСП. Покрај тоа, волонтерите имаат шанса за учество во голем број локални работилници, дискусии и обуки, а воедно и во учество на размени во и надвор од земјата.

Волонтирањето е многу важен дел од процесот на формирањето на личноста. Преку волонтирање личноста корисно го троши своето слободно време, ги усовршува своите вештини и способности, се вклучува во тимска работа, го проширува кругот на пријатели, помага таму каде што е потребна помош, придонесува за развој на општеството итн.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.