Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Обука за младински работници - Падова, Италија

Обука за младински работници - Падова, Италија

Во периодот од 10.09.2017 до 16.09.2017 година, Младински совет Прилеп, во партнерство со Интеркултурниот центар XENA од Италија, организираше обука за младински работници како дел од проектот „StoryBorders II“ во Падова, Италија. 

Младинска размена - Тракај, Литванија

Младинска размена - Тракај, Литванија

Во периодот од 19 ноември 2017 година до 26 ноември 2017 година, Младинскиот совет Прилеп, во партнерство со Балтичко-турската академија Турција, организираше Младинска размена за проектот „Advertısıng for Peace“ во Тракаj, Литванија каде учествуваа 8 млади од Македонија.

Креативна работилница по повод Прочка

Креативна работилница по повод Прочка

Еден од главните елементи на Прочка е маскирањето и преоблекувањето. Според обичајот, за Велики поклади порано се маскирале само мажите, а маските требало да бидат што пострашни и посмешни.

Кампања: „Детските права во свет без предрасуди“

Кампања: „Детските права во свет без предрасуди“

Младински Совет Прилеп, како организација членка на Коалиција сега, ја реализирање кампањата „Детските права во свет без предрасуди“ за време на „Светската недела на децата“.

Онлајн работилница: „Мојата бизнис идеја“

Онлајн работилница: „Мојата бизнис идеја“

На 12.03.2021г тимот на Младински Совет Прилеп, одржа онлајн работилница на тема „Мојата бизнис идеја“, на којашто учествуваа млади од локалното население.

Работилница на тема: „Плурализам и разноликост“

Работилница на тема: „Плурализам и разноликост“

Во секое општество има различни вредности и начини на живеење. Некои општества не ја прифаќаат разноликоста – ги тераат сите да ја следат „официјалната“ патека.

Работилница на тема: „Моите цели - II дел“

Работилница на тема: „Моите цели - II дел“

На 01.03.2021год, во просториите на МСП се беше спроведен вториот дел од работилницата на тема: „Моите цели“

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.