Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Работилница 5 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Работилница 5 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Успешно се спроведи и последната (петта) работилница за дигитално учество на младите, која е дел од проектот „Биди креатор на својата автономна зона – Младински Центар“.

Работилница 3 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Работилница 3 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Се одржа и третата работилница за дигитално младинско учество, која е дел од проектот „Биди креатор на својата автономна зона – Младински Центар“.

Видео поткаст 1 „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Во видео поткастот, младите испраќаат мотивирачки и застапувачки пораки до локалните власти со цел да ги потсетат на нивното ветувањето – Отворање на Младински Центар во Прилеп.

Активностите се спроведуваат во рамките на проектот „Поддршка на изборни реформи” на Владата на Швајцарија, имплементиран од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС). Искажаните ставови, мислења и содржини не мора да ги отсликуваат ставовите на донаторот, проектот или имплементаторот. #CHinMK

Работилница 4 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Работилница 4 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Се одржа четвртата работилница за дигитално младинско учество од проектот „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“.

ЕКО акција за чиста и здрава животна средина

ЕКО акција за чиста и здрава животна средина

Во Прилеп на Могила на непобедените, на ден 8 - ми февруари 2023 година се реализираше еколошка активност, во која учествуваше тимот на волонтери – Еко-агенти за иницирање и организирање на еколошки акции.
Свесни сме дека ова е можеби симболичен придонес, но се надеваме дека со оваа ЕКО-акција ќе испратиме порака до целата заедница како сите ние треба да се однесуваме кон животната средина. Се надеваме дека со нашиот пример ќе ги поттикнеме и останатите луѓе во земјата да преземат конкретни акции со кои ќе ја зачуваме природата чиста и здрава.

 

Видео поткаст 2 „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Во видео поткастот, младите испраќаат мотивирачки и застапувачки пораки до локалните власти со цел да ги потсетат на нивното ветувањето – Отворање на Младински Центар во Прилеп.

Активностите се спроведуваат во рамките на проектот „Поддршка на изборни реформи” на Владата на Швајцарија, имплементиран од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС). Искажаните ставови, мислења и содржини не мора да ги отсликуваат ставовите на донаторот, проектот или имплементаторот. #CHinMK

Неформална дружба на тимот на волонтери - Едукатори за локални едукативни работилници

Неформална дружба на тимот на волонтери - Едукатори за локални едукативни работилници

Вчера (07.02.2023 година), тимот на волонтери – Едукатори за локални едукативни работилници при МСП имаше можност да се дружи, играјќи  друштвени игри со цел забава, а најважно запознавање со поимот и важноста на тимот и тимската работа.

Оваа активност претставува поттик и можност за останатите млади да се приклучат во волонтерскиот тим кој што им нуди простор, игри, добра забава, волонтери од целиот свет и одлична можност да си поминете убаво со вашите пријатели, да запознаете нови луѓе, или да научите нешто ново.

 

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.