Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Popular Sports in Turkey

Popular Sports in Turkey

Hello everybody, I hope you are all fine. Today I will talk about the popular sports in Turkey.

20 години Младински Совет Прилеп

20 години Младински Совет Прилеп

Драги наши пријатели, млади, соработници, партнери и поддржувачи на Младински Совет Прилеп!!!

Инфо Ден - Промоција на законот за младинско учество и младински политики

Инфо Ден - Промоција на законот за младинско учество и младински политики

На 02.05.2021г тимот на МСП во центарот на град Прилеп, одржа Инфо Ден, каде што беше промовиран Законот за младинско учество и младински политики.

Balkan trip

Balkan trip

Hello everyone, I'm Öznur Karadeniz. Today I will tell you about my Balkan trip. My suggestion is that you explore the world starting from your own environment. In this respect, I went on vacation to the Balkan cities: Ohrid, Tirana, Budva and Bitola.

Светски хуманитарен ден

Светски хуманитарен ден

Младински Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА заедно со Младински Совет Прилеп и своите локални волонтери, Ве повикуваат да се придружите на Хуманитарната акција по повод Светскиот хуманитарен ден.

ТОТ обука за препознавање и справување на/со насилен екстремизам во училиштата.

ТОТ обука за препознавање и справување на/со насилен екстремизам во училиштата.

Во периодот 26 - 28 мај во хотел „Бисер“ - Струга, во рамките на проектот „Отпорни училишта за отпорна заедница“ се спроведе ТОТ обуката за препознавање и справување на/со насилен екстремизам во училиштата.
One day at Treskavec Monastery

One day at Treskavec Monastery

Philip and Davor drove us to Treskavec Monastery.

Работилница во рамките на проектот: „Отпорни училишта за отпорна заедница“, на тема: „Недискриминација и Толеранција“

Работилница во рамките на проектот: „Отпорни училишта за отпорна заедница“, на тема: „Недискриминација и Толеранција“

Прифаќањето на туѓите ставови, верувања и практики, е првиот чекор во искоренување на дискриминацијата и промоција на еднаквост и толеранција.
The only and true leader

The only and true leader

Hello everybody. Today, I will talk about the founder of Turkish Republic, Mustafa Kemal Atatürk.

Работилница во рамките на проектот: „Отпорни училишта за отпорна заедница“, на тема: „Недискриминација и Толеранција“

Работилница во рамките на проектот: „Отпорни училишта за отпорна заедница“, на тема: „Недискриминација и Толеранција“

Борбата против сите облици на дискриминација и јакнењето на свеста за важноста на толерантно општество за создавање на поуспешна иднина за сите, е од клучна важност за да се постигне еднаквост и социјална правда.
One Day for Discovering the Prilep's History

One Day for Discovering the Prilep's History

“Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.”

Mahatma Gandhi

My City - Youth City

My City - Youth City

На 20.05.2021 во просториите на МСП беше спроведена работилница на којашто беше презентиран Законот за младинско учество и младински политики, во рамките на проектот „Regional Youth Compact for Europe“.
 

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.