Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Младинска размена  „Connextion-s

Младинска размена „Connextion-s

Волонтерскиот тим на Младински Совет Прилеп беше дел од младинска размена „Connextion-s“ во Лиаж, Белгија со учесници од Франција, Белгија и од Тунис.

Што им е потребно на младите во Прилеп?

Што им е потребно на младите во Прилеп?

Што им е потребно на младите? Што сакаат младите?

„Меѓуврсничко насилство“

„Меѓуврсничко насилство“

Тргнувајќи од потребата за препознавање и интервенирање на меѓуврсничкото насилство, тимот на волонтери при МСП – Едукатори за локални едукативни работилници, одржа 3 работилници на тема „Меѓуврсничко насилство“.

Петиција 4 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Петиција 4 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Циклусот на Обезбедување јавна поддршка успешно го завршивме преку спроведување на последниот (четврт) Јавен настан за собирање потписи, предвиден во проектот „Биди креатор на својата автономна зона – Младински Центар“.

Видео поткаст 3 „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Преку симулација, младите ги повикуваат на одговорност локалните власти да го исполнат тоа што им го ветиле - Отворање на Младински Центар во Прилеп.

Петиција 3 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Петиција 3 - „Биди креатор на својата автономна зона - Младински Центар“

Повеќе од 350 млади од Општината ја потпишаа петицијата во знак на поддршка на иновативната иницијативата - Отворање на Младински Центар во Прилеп.

Семинар за „Закон за младинско учество и младински политики“

Семинар за „Закон за младинско учество и младински политики“

Семинарот се спроведи во периодот од 17 март до 19 март во Охрид.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.