Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Кампања: „Детските права во свет без предрасуди“

Кампања: „Детските права во свет без предрасуди“

Младински Совет Прилеп, како организација членка на Коалиција сега, ја реализирање кампањата „Детските права во свет без предрасуди“ за време на „Светската недела на децата“.

Младинска размена - Тракај, Литванија

Младинска размена - Тракај, Литванија

Во периодот од 19 ноември 2017 година до 26 ноември 2017 година, Младинскиот совет Прилеп, во партнерство со Балтичко-турската академија Турција, организираше Младинска размена за проектот „Advertısıng for Peace“ во Тракаj, Литванија каде учествуваа 8 млади од Македонија.

Зборувај слободно !!

Зборувај слободно !!

Зборувај слободно има за цел да ја подобри состојбата на слобода во говор, да ја поттикне и да ја подигне свеста  на младите за јавното говорење,

Локална дискусија помеѓу младите во општина Прилеп и донесувачи на одлуки

Локална дискусија помеѓу младите во општина Прилеп и донесувачи на одлуки

На 15ти Јуни, во просториите на МСП, се одржа локална дискусија помеѓу младите во општина Прилеп и донесувачи на одлуки.
Локалната дискусија беше одржана по иницијатива на младите од заедницата, со цел тие да ги споделат нивните ставови, мислења како и

European Values

European Values

Hello everyone, I hope you are all fine. Today I am going to talk about European Identity. First of all, I would like to talk about the objectives of the European Union in this regard.

Интеркултурен ручек

Интеркултурен ручек

На 24ти Мај, Младински Совет Прилеп, Волонтерите на Мировен Корпус и Европскиот волонтерски сервис, заедно одржаа интеркултруен ручек во Лидо во Прилеп.

04 Јуни - Меѓународен ден на децата жртви на насилство

04 Јуни - Меѓународен ден на децата жртви на насилство

По повод 04 Јуни - Меѓународниот ден на децата жртви на насилство, тимот МСП одржа креативна работилница во центарот на град Прилеп, во рамките на проектот „Отпорни училишта за отпорна заедница“.
European Identity

European Identity

Hello everyone, I hope you are well.

Today I will talk about a study conducted by Markus J. Prutsch on European Identity. European identity is the sense of personal identification with Europe, in a cultural or political sense.

Промоција на млади автори

Промоција на млади автори

Со цел да се афирмираат младите во нашиот град како и нивните креации, Волонтерскиот сектор при Младински Совет Прилеп организираше настан за Промоција на млади автори - писатели

Отворен ден за информирање на граѓаните за работата на МСП

Отворен ден за информирање на граѓаните за работата на МСП

На 2.10.2019 година (среда) МСП одржа голем Отворен ден за информирање на граѓаните за работата на Младински Совет Прилеп!

Работилниците за Недискриминација и толеранција“

Работилниците за Недискриминација и толеранција“

МСП продолжува со соработката со локалните училишта во Прилеп, во рамките на проектот „Отпорни училишта за отпорна заедница“.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.