Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Начини на контролирање на чувствата!

Начини на контролирање на чувствата!

Емоциите и чувствата се важен дел од човечкото искуство. Сите, ние, ги доживуваме и треба да научиме да ги контролираме и да се справуваме со нив. Иако понекогаш се чувствуваме изгубени или неподготвени кога се справуваме со нив, вистинскиот клуч е да ги разбереме и да ги прифатиме како дел од нашето искуство.

Зошто станавме дел од ИРИС мрежата?

Зошто станавме дел од ИРИС мрежата?

Со гордост сакаме да споделиме дека Младински Совет Прилеп стана член на ИРИС мрежата!

Меѓународна младинска размена „Green Society with active and educated Youth“

Меѓународна младинска размена „Green Society with active and educated Youth“

Летниот период е совршен за нови можности, за запознавање на нови култури, нови патувања и нови пријателства!

А каде на друго место, ако не на Еразмус+ проект?

Обука за младински работници „Youth Participation in democratic life“

Обука за младински работници „Youth Participation in democratic life“

 

Програмата Еразмус+ продолжува да биде од суштинско значење за развојот на младинските и образовни програми, а обуките за младински работници се само една од многуте мобилности кои ги овозможува оваа програма.

Отворен повик за платена практикантска работа

Отворен повик за платена практикантска работа

Младински Совет Прилеп (МСП) отвора повик за практиканти кои ќе обавуваат практикантска работа во МСП.

Зошто е потребен бесплатен оброк за секој ученик?

Зошто е потребен бесплатен оброк за секој ученик?

Децата поминуваат најголем дел од денот во училиште, така што често доаѓа до ситуации каде што тие јадат нездрава храна која е недоволно хранлива и им штети во постигнувањето на добри резултати во училиштето.      

Меѓународна младинска размена „Rural Youth Activism for better Green Community“

Меѓународна младинска размена „Rural Youth Activism for better Green Community“

Младински Совет Прилеп во периодот од 24 до 30 мај 2023 година спроведе меѓународна младинска размена “Rural Youth Activism for better Green Community” во Струга.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.