Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Мониторинг на домашни избори

Мониторинг на домашни избори

Младнски Совет Прилеп, како организацација основач на МОСТ, во 2016година беше набљудувач за време на домашните избори во регионалната канцеларија МОСТ, а воедно и забележувч на сите (не)правилности за време на истото.

Работилници за правење филмови

Работилници за правење филмови

Во рамките на проектот „Out story", Младински Совет Прилеп спроведе работилници за правење на филм на локално ниво.
На работилницата учествуваа млади од локалното население, заедно со 3 волонтери од Италија.

Национална кампања

Национална кампања

Младински Совет Прилеп беше реализатор на Националната кампања 365 дена работнички права за млади.
Во самата кампања учествуваа млади, кои беа доста активни за времетраењето на истата.

Креативна новогодишна работилница

Креативна новогодишна работилница

Денес нашиот ЕВС волонтер од Франција -Тео  заедно со волонтерката на Младински информативен и советодавен центар - Gülay Dedebaş од Турција

Препознавање форми и манифестации на насилство што можат да доведат до радикализација

Препознавање форми и манифестации на насилство што можат да доведат до радикализација

Сеопфатниот пристап на училиштата, е клучен за борба против насилниот екстремизам и радикализација кои водат кон тероризам.

Candidate Countries Conference

Во просториите на Младински Совет - Прилеп се одржа работилница предводена од нашиот волонтер Емир Север на тема: "Candidate Countries Conference".
Целта на работилницата беше да се научи дипломатското мислење на младите луѓе кои живеат во земјите - кандидатки за влез во Европска унија, да ги видат своите перспективи за иднината и да ги слушнат нивните решенија за проблемите.

Конференцијата на земјите - кандидатки за влез во ЕУ е учество на млади луѓе на конференцијата во име на својата земја, како и претседателот на таа земја, држејќи говори и изнаоѓање решенија за проблемите.
Секој претседател - учесник имаше подготвено говор од 5 минути, кој што го презентираше пред генералното собрание. Кодексот на облекување беше бела/црна кошула и панталони за момчиња и бела/црна кошула и панталони/здолниште или фустан за девојчиња.

За повеќе информации кликнете here.

Хуманитарен Новогодишен панаѓур

Хуманитарен Новогодишен панаѓур

На 29.12.2016 година, МСП заедно со Инфо Сега, учествуваа на хуманитарниот панаѓур во ОУ „Климент Охридски“ – Прилеп, при што средствата беа донирани на Евгенија, ученичка во истото училиште.

Обука за младински работници - Падова, Италија

Обука за младински работници - Падова, Италија

Во периодот од 10.09.2017 до 16.09.2017 година, Младински совет Прилеп, во партнерство со Интеркултурниот центар XENA од Италија, организираше обука за младински работници како дел од проектот „StoryBorders II“ во Падова, Италија. 

Обука за ментори на ЕВС волонтери

Обука за ментори на ЕВС волонтери

Младински Совет Прилеп објавува повик за учество на обука за ментори на престојните ЕВС волонтери, коишто ќе волонтираат во организацијата во рамките на проектот „Youth in Action 2.0“.

Семинар за контактирање во Полска

Семинар за контактирање во Полска

Помеѓу 1 и 6 Декември, волонтер од Прилеп имаше можност да учествува на семинарот за контактирање организиран од Europejskie Forum Młodzieży,

Локална дискусија помеѓу младите во општина Прилеп и донесувачи на одлуки

Локална дискусија помеѓу младите во општина Прилеп и донесувачи на одлуки

На 15ти Јуни, во просториите на МСП, се одржа локална дискусија помеѓу младите во општина Прилеп и донесувачи на одлуки.
Локалната дискусија беше одржана по иницијатива на младите од заедницата, со цел тие да ги споделат нивните ставови, мислења како и

What is "European Solidarity Corps" ?

Are you between 18 and 30 and looking for an opportunity to help the wider community, in Europe and beyond?

You could do this with funding and support from the European Solidarity Corps, which helps young people take part in projects that benefit communities, either abroad or in their own country.

These projects offer an inspiring and empowering experience, as well as the chance to bring change while developing your skills and competences.

If you want to learn more about this article, click here.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.