Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Борбата против дезинформациите и како да се справиме со нив?

Борбата против дезинформациите и како да се справиме со нив?

Една од главните активности на Младинската размена во Струга беше пишувањето Новинарски записи.

Обука за модератори на фокус група

Обука за модератори на фокус група

Младински Совет активно учествуваше на „Обуката за модератори на фокус групи“.

Промоција на резултатите на проектот „A Step of Rural Youth Towards the Future“

Промоција на резултатите на проектот „A Step of Rural Youth Towards the Future“

Oд 24-ти јуни до 1-ви јули, во Струга се одржа меѓународна Младинска Размена во рамки на проектот „A Step of Rural Youth Towards the Future“. Целта на проектот беше да се зајакне социјалната вклученост преку промовирање на медиумската писменост кај младите кои живеат во руралните области и да се даде можност да излезат од нивната комфорна зона и да учествуваат во неформални активности. 

Транснационален состанок во Даблин, Ирска

Транснационален состанок во Даблин, Ирска

Тимот на Младински Совет Прилеп беше дел од транснационален состанок во Даблин, Ирска.

Младинско е-учество за подобра заедница

Младинско е-учество за подобра заедница

Во периодот од 13 – ти до 16 – ти октомври во Струга, Младински Совет Прилеп учествуваше на конференција „Младинско е-учество за подобра заедница”.

Национална работилница за унапредување на младинското учество во процесите на донесување одлуки

Национална работилница за унапредување на младинското учество во процесите на донесување одлуки

Младински Совет Прилеп даде значаен придонес на Националната работилница за унапредување на младинското учество во процесите на донесување одлуки преку фасилитирање и поттикнување на група млади кои работеа на решенија за поквалитетно и посуштинско учество на младите во процесите на донесување на одлуки.

На Работилницата учествуваа млади (на возраст од 15 - 29 години), претставници на младински организации/организации за млади, локални младински совети и службеници за млади.

Работилницата e дел од проектот „Младите може да бидат слушнати”, кој што го спроведува Коалиција на младински организации СЕГА, поддржан од Националната Агенција за Европски Образовни Програми и Мобилност, преку Програмата ЕРАЗМУС +. Целта на проектот е да се зголеми учеството на младите во процесите на донесување на одлуки и во демократскиот живот на локално и национално ниво. 

 

Марија Ташкоска - гостин на Македонско Радио 1

Програмскиот асистент на Младински Совет Прилеп, Марија Ташкоска, беше гостин во утринската емисија на Македонско Радио 1.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.