Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

„5 - ти Декември“ - Меѓународен ден на волонтерството

„5 - ти Декември“ - Меѓународен ден на волонтерството

„5-ти Декември“ е посебен ден за сите поединци и организации кои се занимаваат со доброволна работа – Меѓународен ден на волонтерството.  

Previous Next

Состанок со Службеник за млади на Општина Прилеп

Се одржа состанок со Службеникот за млади на Општина Прилеп на кој присуствуваа и мобилизаторите на заедницата.

Годишен настан за организации кои имаат Ознака за квалитет од програмата Европски Солидарен Корпус

Годишен настан за организации кои имаат Ознака за квалитет од програмата Европски Солидарен Корпус

Младински Совет Прилеп како организација со Ознака за квалитет од програмата Европски Солидарен Корпус присуствуваше на Годишен настан спроведен од Национална агенција за европски образовни програми и мобилност.

Креативна работилница

Младински Совет Прилеп и  групата на волонтери Еко-агенти за иницирање и организирање на еколошки акции при МСП одржаа креативна работилница по повод престојните празници во Новата Година. 

Повик за локални волонтери во Младински Совет Прилеп

Ако сакате да бидете дел од Младински Совет Прилеп:

Пријавете се на следниот линк: https://forms.office.com/e/zrWQFH9yky изберете волонтерска позиција и пополнете ја вашата апликација.

Презентациите од волонтерските позиции можете да ги погледнете тука:

Секоја нова генерација носи нова енергија и ентузијазам.
Да се биде дел од Младински Совет Прилеп значи да се ужива во извонредна авантура.
Можеби досега не сте биле во можност да волонтирате во Младински Совет Прилеп, затоа сега можете да го направите тоа и да се вклучите во нашиот Волонтерски тим за заедно да ја оствариме нашата заедничка цел.

Преку вашето волонтерство, вие ќе се стекнете со поголеми знаења, а воедно и ќе развиете вештини за планирање, организирање, но и лидерски вештини преку водење на радио емисии во рамки на младинското радио „Пулс“, основано од страна на МСП. Покрај тоа, волонтерите имаат шанса за учество во голем број локални работилници, дискусии и обуки, а воедно и во учество на размени во и надвор од земјата.

Волонтирањето е многу важен дел од процесот на формирањето на личноста. Преку волонтирање личноста корисно го троши своето слободно време, ги усовршува своите вештини и способности, се вклучува во тимска работа, го проширува кругот на пријатели, помага таму каде што е потребна помош, придонесува за развој на општеството итн.

Работилница за „Подобрување на англискиот јазик кај младите“

Се одржа првата работилница за „Подобрување на англискиот јазик“ предводена од тимот на волонтери - Едукатори за локални едукативни работилници при МСП.

Дисеминација на резултатите од проектот „Чекор на руралните млади кон иднината“

Дисеминација на резултатите од проектот „Чекор на руралните млади кон иднината“

Младински Совет Прилеп во соработка со Sistem ve Jenerasyon Dernegi од Турција,  Stowarzyszenie Edukacja przez Internet од Полска и Associacio Prosec од Шпанија, успешно го завршија проектот „A step of Rural Youth towards the future“, поддржан од Еразмус+, KA152-YOU-59E91DE5.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.