Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Промоција на резултатите на проектот „A Step of Rural Youth Towards the Future“

Промоција на резултатите на проектот „A Step of Rural Youth Towards the Future“

Oд 24-ти јуни до 1-ви јули, во Струга се одржа меѓународна Младинска Размена во рамки на проектот „A Step of Rural Youth Towards the Future“. Целта на проектот беше да се зајакне социјалната вклученост преку промовирање на медиумската писменост кај младите кои живеат во руралните области и да се даде можност да излезат од нивната комфорна зона и да учествуваат во неформални активности. 

Младинско е-учество за подобра заедница

Младинско е-учество за подобра заедница

Во периодот од 13 – ти до 16 – ти октомври во Струга, Младински Совет Прилеп учествуваше на конференција „Младинско е-учество за подобра заедница”.

Дигиталното младинско учество - можност на младите да станат активни граѓани од локално до европско ниво

Дигиталното младинско учество - можност на младите да станат активни граѓани од локално до европско ниво

Во рамките на Еразмус+ проектот „ACTIon“, Коалиција на младински организации СЕГА спроведи обука „Дигитално младинско учество и активно граѓанство“ на која учество зеде тимот на Младински Совет Прилеп. 

Марија Ташкоска - гостин на Македонско Радио 1

Програмскиот асистент на Младински Совет Прилеп, Марија Ташкоска, беше гостин во утринската емисија на Македонско Радио 1.

12 август - Меѓународен ден на младите

12 август - Меѓународен ден на младите

12-ти Август, е меѓународниот ден на младите. Од 1999 Обединетите Нации по резолуцијата 54/120 го усвојуваат овој ден со цел постојано да се унапредува положбата на младите.
Нова можност за патување! Младинска размена во Стратони, Грција - „Multipliers for Peace in 3-steps“

Нова можност за патување! Младинска размена во Стратони, Грција - „Multipliers for Peace in 3-steps“

Ова лето продолжува да отвора нови можности за патување, за запознавање на нови култури, религии и традиции. 

Project „Introduce Youthself“

Project „Introduce Youthself“

Вештините развиени преку неформално и непосредното учење може да бидат голема предност за луѓето. Но, како да ги направите овие вештини видливи и ценети?

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.