Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Работилници за правење филмови

Работилници за правење филмови

Во рамките на проектот „Out story", Младински Совет Прилеп спроведе работилници за правење на филм на локално ниво.
На работилницата учествуваа млади од локалното население, заедно со 3 волонтери од Италија.

Мониторинг на локални избори

Мониторинг на локални избори

Младински Совет - Прилеп во периодот октомври - ноември 2017 година, беше набљудувач на локалните избори во 5 Општини кои се под МОСТ.

Обука за младински работници - Падова, Италија

Обука за младински работници - Падова, Италија

Во периодот од 10.09.2017 до 16.09.2017 година, Младински совет Прилеп, во партнерство со Интеркултурниот центар XENA од Италија, организираше обука за младински работници како дел од проектот „StoryBorders II“ во Падова, Италија. 

Хуманитарен Новогодишен панаѓур

Хуманитарен Новогодишен панаѓур

На 29.12.2016 година, МСП заедно со Инфо Сега, учествуваа на хуманитарниот панаѓур во ОУ „Климент Охридски“ – Прилеп, при што средствата беа донирани на Евгенија, ученичка во истото училиште.

Младинска размена - Тракај, Литванија

Младинска размена - Тракај, Литванија

Во периодот од 19 ноември 2017 година до 26 ноември 2017 година, Младинскиот совет Прилеп, во партнерство со Балтичко-турската академија Турција, организираше Младинска размена за проектот „Advertısıng for Peace“ во Тракаj, Литванија каде учествуваа 8 млади од Македонија.

Мониторинг на домашни избори

Мониторинг на домашни избори

Младински Совет Прилеп, како организација основач на МОСТ, во 2016 година беше набљудувач за време на домашните избори во регионалната канцеларија МОСТ, а вооедно и забележувач на сите (не)правилности за време на истото.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.