On-line работилница на тема „Уметност“

On-line работилница на тема „Уметност“

На 10.08.2020год, нашиот ЕВС волонтер Леонардо Мотти од Италија, одржа on-line работилница на тема „Уметност“, ставајќи го акцентот на нејзината важност денес, споменувајќи ги и графитите кои се исто така уметничка творба. Тие често се доживуваат како да се поврзани со хип-хоп културата, а безбројните меѓународни стилови потекнуваат од графитите во подземната железница во Њујорк.
На работилницата учествуваа локални волонтери и ЕВС волонтери од Турција и Франција. 
 
Сликите од on-line работилницата, можете да ги погледнете тука.

Print   Email