Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

„Меѓуврсничко насилство“

„Меѓуврсничко насилство“

Тргнувајќи од потребата за препознавање и интервенирање на меѓуврсничкото насилство, тимот на волонтери при МСП – Едукатори за локални едукативни работилници, одржа 3 работилници на тема „Меѓуврсничко насилство“.

ЕКО акција за чиста и здрава животна средина

ЕКО акција за чиста и здрава животна средина

Во Прилеп на Могила на непобедените, на ден 8 - ми февруари 2023 година се реализираше еколошка активност, во која учествуваше тимот на волонтери – Еко-агенти за иницирање и организирање на еколошки акции.
Свесни сме дека ова е можеби симболичен придонес, но се надеваме дека со оваа ЕКО-акција ќе испратиме порака до целата заедница како сите ние треба да се однесуваме кон животната средина. Се надеваме дека со нашиот пример ќе ги поттикнеме и останатите луѓе во земјата да преземат конкретни акции со кои ќе ја зачуваме природата чиста и здрава.

 

„5 - ти Декември“ - Меѓународен ден на волонтерството

„5 - ти Декември“ - Меѓународен ден на волонтерството

„5-ти Декември“ е посебен ден за сите поединци и организации кои се занимаваат со доброволна работа – Меѓународен ден на волонтерството.  

Неформална дружба на тимот на волонтери - Едукатори за локални едукативни работилници

Неформална дружба на тимот на волонтери - Едукатори за локални едукативни работилници

Вчера (07.02.2023 година), тимот на волонтери – Едукатори за локални едукативни работилници при МСП имаше можност да се дружи, играјќи  друштвени игри со цел забава, а најважно запознавање со поимот и важноста на тимот и тимската работа.

Оваа активност претставува поттик и можност за останатите млади да се приклучат во волонтерскиот тим кој што им нуди простор, игри, добра забава, волонтери од целиот свет и одлична можност да си поминете убаво со вашите пријатели, да запознаете нови луѓе, или да научите нешто ново.

 

Креативна работилница

Младински Совет Прилеп и  групата на волонтери Еко-агенти за иницирање и организирање на еколошки акции при МСП одржаа креативна работилница по повод престојните празници во Новата Година. 

Обука за волонтери

Обука за волонтери

На  20 јануари 2023 се одржа ориентациона обука за новата група на волонтери кои сакаат да се вклучат во активностите на Младински Совет Прилеп.

Работилница за „Подобрување на англискиот јазик кај младите“

Се одржа првата работилница за „Подобрување на англискиот јазик“ предводена од тимот на волонтери - Едукатори за локални едукативни работилници при МСП.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.