Панел Дискусија: „Градење на Отпорност на заедницата“

Панел Дискусија: „Градење на Отпорност на заедницата“

Во рамките на проектот: „Отпорни училишта за отпорна заедница“, со цел пошироко вклучување на сите засегнати страни во надминување на постоечкиот предизвик, беше одржана панел-дискусија за потребата од воспоставување локален механизам за упатување со насилните појави.

Настанот беше одржан на 06.07.2021 во хотел „Кристал Палас“, а на истиот беа генерирани препораки за идни чекори за градење на отпорност на заедницата.
Проектот „Отпорни училишта за отпорна заедница“ го спроведува Младински Совет Прилеп со поддршка на Форум МНЕ, финансиран од Европската Унија и Министерство за Јавна Администрација - Црна Гора.

Print   Email