Работилница во основното училиште „Блаже Конески“ во Прилеп по повод Прочка

Работилница во основното училиште „Блаже Конески“ во Прилеп по повод Прочка

Вчера, на 24 февруари,Младински Совет Прилеп заедно со ИНФО СЕГА и ЕВС волонтерите од Турција, Италија и Франција  одржаа креативна работилница во основното училиште „Блаже Конески“ во Прилеп по повод Прочка.

Вчера, на 24 февруари,Младински Совет Прилеп заедно со ИНФО СЕГА и ЕВС волонтерите од Турција, Италија и Франција  одржаа креативна работилница во основното училиште „Блаже Конески“ во Прилеп по повод Прочка.

 На работилницата учениците изработуваа маски за Прочка , цртаа , креираа , играа игри , се дружеа, учеа и се забавуваа .

Младинскиот совет им се заблагодарува на учениците за нивното несебично гостопримство и отвореност за соработка, а посебна благодарност до наставничката Гордана Џокоска.

Младински совет Прилеп и ИНФО СЕГА заедно со локалните и ЕВС волонтерите ќе продолжат со спроведување на креативни работилници

Доколку сакате да ја погледнете целосната галерија од работилницата, притиснете тука.


Print   Email