Работилница на тема: „Ментално здравје“

Работилница на тема: „Ментално здравје“

Денес, преку платформата ZOOM, МСП спроведе онлајн работилница на тема: „Ментално здравје“. На работилницата учесниците се запознаваа со основните термини на Ментално здравје и правеа вежби за опуштање.

Дполнително, нашата волонтерка Сара Бозароска, како студент на факултетот за Психологија, ги презентираше состојбите на менталното здравје и нѝ сподели корисни совети.


Print   Email