Инфо Ден - Промоција на законот за младинско учество и младински политики

Инфо Ден - Промоција на законот за младинско учество и младински политики

На 02.05.2021г тимот на МСП во центарот на град Прилеп, одржа Инфо Ден, каде што беше промовиран Законот за младинско учество и младински политики.

На настанот, младите од локалното население се запознаа со основите на законот за МУ и МП, како и основните начела на коишто се заснова овој закон.
Настанот е во рамките на проектот Regional Youth Compact For Europe, кој го имплементира организација АЛДА, со соработка со Младински Совет Прилеп.

 


Print   Email