On-line работилница на ЕВС волонтер

On-line работилница на ЕВС волонтер

Нашиот ЕВС волонтер Фуркан од Турција, одржа On-line работилница преку платформата ZOOM, на тема „ Животот на младите во Турција“.
 
На работилницата тој зборуваше за формалното и неформалното образование во Турција, функционирањето на средните училишта, факултетите како и невладините организации.
На оваа работилница присуствуаат млади од Општина Прилеп, како и други ЕВС волонтери од Турција, Италија и Франција. 
 
Работилницата заврши со квиз.
 

Print   Email