Candidate Countries Conference

Во просториите на Младински Совет - Прилеп се одржа работилница предводена од нашиот волонтер Емир Север на тема: "Candidate Countries Conference".


Целта на работилницата беше да се научи дипломатското мислење на младите луѓе кои живеат во земјите - кандидатки за влез во Европска унија, да ги видат своите перспективи за иднината и да ги слушнат нивните решенија за проблемите.

Конференцијата на земјите - кандидатки за влез во ЕУ е учество на млади луѓе на конференцијата во име на својата земја, како и претседателот на таа земја, држејќи говори и изнаоѓање решенија за проблемите.
Секој претседател - учесник имаше подготвено говор од 5 минути, кој што го презентираше пред генералното собрание. Кодексот на облекување беше бела/црна кошула и панталони за момчиња и бела/црна кошула и панталони/здолниште или фустан за девојчиња.

За повеќе информации кликнете here.


Print   Email