Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Вести

Отворен повик за платена практикантска работа

Отворен повик за платена практикантска работа

Младински Совет Прилеп (МСП) отвора повик за практиканти кои ќе обавуваат практикантска работа во МСП.

Главни активности и ангажмани: 

 • Работа со локални и странски волонтери;
 • Обезбедување на логистичка поддршка во реализирањето на активности во организација на МСП;
 • Обезбедување на промоција и видливост на програмското и проектното работење на MСП;
 • Информирање и управување со социјални мрежи;

Услови и обврски на практикантите:

 • Да бидат на возраст од 18 до 34 години;
 • Да не се во работен однос;
 • Да имаат завршено минимум средно образование;
 • Да можат да извршуваат практикантска работа во времетраење од три месеци;
 • Мотивирани за учење и работа со млади;
 • Основни познавања за работа со компјутери;

Избраните кандидати ќе ги имаат следниве услови за извршување на практикантската работа:

 • Назначено одговорно лице за поддршка во текот на практикантството;
 • Платена практикантска работа;
 • Можности за учество и вмрежување на настани;
 • Можност за стекнување со работно искуство;
 • Можност за подобрување на англиски јазик;
 • Можност за изучување на дигитални алатки;
 • Стекнување на нови вештини, знаења и компетенции.

Сите заинтересирани кандидати можат да аплицираат со пополнување на оваа форма.


Print   Email

Publish modules to the "offcanvs" position.