Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Работилница на тема: „Ментално здравје“

Работилница на тема: „Ментално здравје“

Денес, преку платформата ZOOM, МСП спроведе онлајн работилница на тема: „Ментално здравје“. На работилницата учесниците се запознаваа со основните термини на Ментално здравје и правеа вежби за опуштање.

Заедно сме посилни против насилните работи!

Заедно сме посилни против насилните работи!

Актерите на граѓанското општество се добро позиционирани и искусни во работењето со поедини групи, а тоа може да се искористи во насока на препознавање и справување со незадоволствата што причинуваат одредени лица да бидат поранливи на влијанија од насилни екстремистички групи.
Работилница на тема: „Плурализам и разноликост“

Работилница на тема: „Плурализам и разноликост“

Во секое општество има различни вредности и начини на живеење. Некои општества не ја прифаќаат разноликоста – ги тераат сите да ја следат „официјалната“ патека. Но, слободата да се живее животот како што секој сака е основен аспект на човековите права.

Проект: „Градење доверба во медиумите во Југоисточна Европа и Турција - Фаза 2“

Проект: „Градење доверба во медиумите во Југоисточна Европа и Турција - Фаза 2“

Мери Горгијоска, член на Младински Совет Прилеп учествуваше во проектот „Градење доверба во медиумите во Југоисточна Европа и Турција - Фаза 2“ спроведено од Удрожење КРОА, со пишување на новинарски написи, кои беа објавни на посебна веб страна, како едни од најдобрите.

Онлајн работилница: „Мојата бизнис идеја“

Онлајн работилница: „Мојата бизнис идеја“

На 12.03.2021г тимот на Младински Совет Прилеп, одржа онлајн работилница на тема „Мојата бизнис идеја“, на којашто учествуваа млади од локалното население.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.