Добредојдовте на страната на Младински Совет Прилеп!

Why Italians gesture so much?

Our volunteer from Italy prepared a newspaper about the Italian culture.
Why italians gesture so much?

If you want to get more familiar with Italy and its beauty, click here.

Presentation by ESC volunteer: "ExperIences In Prilep"

Presentation by ESC volunteer: "ExperIences In Prilep"

Our volunteer Emir from Turkey told you about his experiences when he came to Prilep.

If you want to see our volunteer's experiences, click here.

Памуккале - Туристичка атракција

Памуккале - Туристичка атракција

Памуккале „памучно кале“, е природно место што го создала природата во покраината Денизли во југозападниот дел на Турција.

Местото содржи топли извори и травертини-тераси од карбонатни минерали направени од проточната вода.

Presentation by ESC volunteer: "Turkish Culture"

Presentation by ESC volunteer: "Turkish Culture"

Our volunteer from Turkey prepared a newspaper about the Turkish culture.
Turkey is very hospitable and friendly Country.

Познатиот универзитетски град „Ескишехир“

Познатиот универзитетски град „Ескишехир“

Ескишехир е град во северозападна Турција и главен град на провинцијата Ескишехир. Името на турски јазик буквално значи „Стар град“. Всушност, градот бил основан од страна на Фригијците во најмалку 1.000 година п.н.е., иако се проценува дека е стар околу 4.000 години.

Телефон

+389 (0) 48 523 390 

Електронска пошта

contact@ycp.org.mk

Адреса

Кире Ристески 11а, Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.